Agenda & Nieuws

Groninger Dekhengst Macho Polo
verhuisd naar zonnig Florida

 

Okt 5, 2016 – de Hoefslag

Het paradepaardje van Stal Vredenheim uit Rolde, de Groninger hengst Macho Polo, is verkocht naar de Verenigde Staten, zo meldt Wilma Brinkman. ‘Na zijn goedkeuring in 2013 heeft Macho Polo veel voor het Groninger paard betekend. Hij werd in 2013 en 2014 uitgeroepen tot publiekslieveling en in 2014 en 2015 tot Nationaal Kampioen op de hengstenkeuring.’

De zesjarige Gerlinus-zoon heeft in korte tijd vele succes geboekt. Macho is onder Grand Prix-ruiter Hergen van Hall het afgelopen jaar uitgegroeid tot een succesvol dressuurpaard. ‘We zien het als een groot compliment dat hij op deze stal in Amerika de kans krijgt die hij verdient’, vertelt Brinkman. In februari is werd de combinatie derde op de Friese Kampioenschappen in het Z1. In juni werd hij in het Z2 uitgebracht en een maand later wat hij ZZ-Licht geklasseerd. Macho is zoals veel Groninger paarden zeer veelzijdig; voor een rondje aangespannen door de bossen of een crossles draait hij zijn hoef ook niet om.

Volgend jaar kunnen er nog zeventien nakomelingen komen uit zijn vierde en laatste jaar dekdienst in Nederland en voornamelijk voor het Groninger paard. Familie Brinkman is van mening dat hij in Nederland wellicht in de toekomst uitgedekt zal zijn aangezien het Groninger paard een relatief klein stamboek is. Daarnaast heeft hij naast zijn prachtige uitstraling veel in zijn mars en hij krijgt nu mooie mogelijkheden voor de toekomst bij Sunrise Farms Sport Horses in Florida. Brinkman: ‘Het was een hele moeilijke beslissing voor ons maar voor deze Groninger hengst een “once in a lifetime oppertunity”, waar we als eigenaren en als stamboek alleen maar trots op kunnen zijn.’

Bron: Hoefslag / Facebook

 

Groninger kampioen Macho Polo naar Florida verkocht

Macho Polo, de nationale kampioen van de Vereniging “Het Groninger Paard”, is naar de Verenigde Staten vertrokken. De zesjarige goedgekeurde Gerlinus-zoon van Stal Vredenheim is verkocht aan Sunrise Farms Sport Horses van Shelley en Karel van den Neste in Florida. 

Macho Polo werd begin van dit jaar op de hengstenkeuring voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot nationaal kampioen. Onder Grand Prix-ruiter Hergen van Hall groeide de hengst van de familie Brinkman uit tot een succesvol dressuurpaard.

“Hij is inmiddels veilig de Atlantische oceaan overgestoken en staat momenteel in New York in quarantaine. We zien het als een groot compliment dat hij op deze stal in Amerika de kans krijgt die hij verdient. Natuurlijk gaat het ons ontzettend aan het hart en gaan we hem enorm missen! We wensen zijn nieuwe eigenaren heel veel succes en plezier met hem toe! We zijn en blijven super trots op hem”, aldus Stal Vredenheim.

5 oktober - Horses

Het 'beste Groninger Paard' Macho Polo verkocht aan farm in Florida

Ambassadeur, paradepaardje, boegbeeld. Superlatieven te over voor Macho Polo, de Groninger kampioenshengst van stal Vredenheim in Rolde.

Macho Polo is een exponent van het oer-Groninger paardenras. Dekhengst en dressuurpaard. Tweevoudig Nederlands kampioen bij de hengstenkeuring en onder ruiter Hergen van Hall (zoon van dijkgraaf Alfred van Hall) prima presterend in de ring. Dat blijft niet onopgemerkt. 

Moeilijke beslissing
De Amerikaanse stal Sunrise Farms Sport Horses in Florida heeft Macho Polo gekocht. 'Het was een moeilijke beslissing voor ons maar voor deze Groninger hengst een 'once in a lifetime opportunity, waar we als eigenaren en stamboek erg trots op mogen zijn', zegt Wilma Brinkman van stal Vredenheim. 

Macho Polo heeft heeft dit jaar 17 merries gedekt en is 4 jaar beschikbaar geweest voor de dekdienst van het Groninger paard.  

 

Macho Polo naar Florida

De Groninger dekhengst Macho Polo is naar Florida geëxporteerd. De dekhengst was dit jaar nog goed voor 17 dekkingen en was door Hergen van Hall ZZ-licht geklasseerd. Macho Polo was dit jaar en vorig jaar Kampioen dekhengsten Groninger Paard. Er is in allerijl nog sperma gevangen, zodat er nog diepvriessperma beschikbaar is. Dus een aderlating voor de fokkerij. Al met al feliciteert de Vereniging Het Groninger Paard de familie Brinkman met de verkoop.

 

Macho Polo maakte het nieuws op dierendag wereldkundig op zijn eigen facebook pagina.

“Bij deze laten we jullie weten dat Macho Polo is verkocht naar Sunrise Farms Sport Horses, Inc in Newberry, Florida. Hij is inmiddels veilig de Atlantische oceaan overgestoken en staat momenteel in New York in quarantaine. Macho is onder Hergen van Hall uitgegroeid tot een succesvol dressuurpaard en we zien het als een groot compliment dat hij op deze stal in Amerika de kans krijgt die hij verdient. Natuurlijk gaat het ons ontzettend aan het hart en gaan we hem enorm missen! We wensen zijn nieuwe eigenaren heel veel succes en plezier met hem toe! Ook willen we iedereen die voor ons klaar heeft gestaan, geholpen heeft op wat voor manier dan ook of ook besmet is met het Machovirus enorm bedanken voor alle support! Ook dank aan de fokkers… want op deze manier kunnen we nog na-genieten van kleine mini-macho’s. En ook natuurlijk dank aan alle (facebook)volgers en ieder ander die we zijn vergeten in dit bericht! We zijn en blijven super trots op hem! – met Aafke Sinnige Brinkman Anneke Brinkman Wilma BrinkmanMarieke Kalk

 

Een hele mooie quote van Harm Migchels:
Een goed fokkende hengst steekt de oceaan over en wordt in Amerika ambassadeur voor het Gron.Paard. Eigenlijk is hier sprake van alleen maar winst. De Drentse handelsgeest zal er ongetwijfeld voor gezorgd hebben dat er geen verlies is geleden en daarnaast begon hij binnenkort z'n eventuele toekomstige zoons in de weg te staan. Een goed fokkende en veterinair zeer gezonde hengst heb je zomaar niet weer terug en dat geld zowel voor de fam. Brinkman als voor het Gron. Paard. Een verlies dat door prachtige herinneringen vergoed zal worden. Succes toegewenst met de volgende stappen op het pad der paardenfokkerij.

 

Macho Polo ZZ Licht geklasseerd

Onder Hergen van Hall is Macho Polo in korte tijd uitgegroeid tot een geweldig sportpaard. 

20 juli 2016

 

Macho Polo Z1 geklasseerd

Zaterdag 2 januari 2016 heeft Hergen van Hall Macho gestart in Franeker bij de selectiewedstrijden voor de Friese Kampioenschappen. Met een 3de plaats en 214 punten is Macho hiermee officieel Z1 geklasseerd. 

Goed dekseizoen 2015

Uit het dekseizoen van 2014 mochten wij in 2015 4 veulens van Macho Polo verwachten.
Helaas is één hengstveulen te vroeg en niet levensvatbaar geboren.
Dekseizoen 2015 nieuwe kansen, het dekseizoen begon vroeg en was lang.
Met wat tegenslagen en pechgevallen zijn we toch heel blij met 10 drachtige merries.
Het eerste veulentje wordt al in maart verwacht het laatste veulentje in juli. 

 

Dag van het Groningerpaard - Wijdewormer 

Stal Nieuwland

Op 7 juni 2015 organiseerde scholieren in samenwerking met Stal Nieuwland de Dag van het Groningerpaard. 

Macho heeft hier aan de hand geshowd en een beetje over de hekjes gesprongen en heeft de Kür op muziek mogen laten zien. 

Mojito Polo ( Macho Polo x Sandreo ) 

Open dag Hengstenhouderij de Schoone Weide 18-04-2015

Dagkampioen & Publiekslieveling 2015 !

 

De nieuwe folder / advertentie is klaar ! Dekseizoen 2015 kan beginnen !

 

Hengstenkeuring Groningerpaard 21 februari 2015 Dronten !!

Macho Polo drukt stempel op veulenkeuring ! 

Zowel regionaal als nationaal werd Maistro Polo Dagkampioen onder de veulens. 
Marco behaald op beide dagen een eerste premie en Markies vd Hamsterborg welke alleen op de regionale keuring aanwezig was behaalde daar ook een mooie 1ste premie. 
Dagkampioen Maistro Polo !!
 
 

Eerst nakomelingen Macho Polo 

Over het jaar 2014 zijn er 5 veulens geboren van Macho Polo. 

Allereerst Marco ( Macho Polo x Eendracht) hengstveulen, zowel regionaal als nationaal een eerste premie en inmiddels verkocht naar Duitsland waar hij als 3 jarige beleerd gaat worden om in het 4 span te lopen samen met zijn broertje Markies van de Hamsterborg. 

Als tweede werd geboren Maistro Polo ( Macho Polo x Extase ). Ook een prachtig zwart hengstveulen met bles. Deze topper is zowel regionaal als nationaal Dagkampioen geworden. Hij heeft even te koop gestaan maar was al gauw verkocht. 

Als derde ook een prachtig zwart gronings hengstveulen Markies vd Hamsterborg ( Macho Polo x Bascal) . Regionaal 1ste premie. Nationaal niet aanwezig. Hij is ook verkocht naar Duitsland en zal samen met zijn broer beleerd worden voor het 4 span. 

Als 4de een mooi luxe NRPS merrieveulen Mojito ( Macho Polo x Sandreo ). Dit lichtvoetige merrieveulen heeft op de regionale keuring in Tolbert een mooie eerste premie behaald. 

Het 5de veulen uit de gelders merrie Urbanette is de mooie merrie Pipi ( Macho Polo x Koss ). Helaas niet op de keuring geweest des al niet te min een mooie verschijning. 

 

 

 

De dekvoorwaarden en tarieven voor het dekseizoen van 2014 zijn bekend! Kijk snel op dekvoorwaarden & dekgeld .

 

 

Zaterdag 22 februari 2014 Hengstenkeuring Groningerpaard te Dronten

Macho Polo zal naast de hengstenkeuring ook de gebruikersproef dressuur afleggen gereden door Aafke Sinnige Brinkman.

De hengstenkeuring komt er weer aan: hét uitgelezen moment voor hengstenhouders om hun hengst(en) te tonen aan publiek! Merriehouders krijgen de gelegenheid om onze Groninger hengsten in de ring te bekijken en liefhebbers kunnen genieten van het keuringsprogramma. De accommodatie die we gebruiken voor onze hengstenkeuring is de Flevomanege (De Zuid 30, Dronten). Er zijn twee binnenbakken aanwezig. De locatie is heel centraal en voor iedereen goed te bereiken. 

Heeft u 22 februari 2014 al gereserveerd in uw agenda?

Wij hebben der zin in !!!

 


 

 

Geslaagde promotie Groninger Paard - Macho Polo en moeder Odessa - Roldermarkt 2013

Rolde: De gezusters Brinkman mochten nu een keer vroeg uit de veren op de beruchte Roldermarkt dinsdag om voorbereidingen te treffen voor de promotie van het Groninger paard. Het weer zat niet mee en het programma werd een half uur uitgesteld. Zowel moeder Odessa als zoon Macho Polo stonden er prachtig op en ondanks het weer hebben ze het enthousiaste publiek kennis laten maken met het Groninger paard.

 

Macho polo laat zich zien voor eigen publiek tijdens de Roldermarkt!

Aankomende Roldermarkt op dinsdag 10 september 2013 zal Macho te zien zijn op de Brink in Rolde gereden door amazone Aafke Sinnige - Brinkman. Moeder Odessa zal ook nog even een klein debuut maken in de ring.

Tijdstip +/- 10.30 uur in de ring waar ook de veulenveiling gehouden wordt.

                                    Macho - Aafke Sinnige - Brinkman                       Moeder Odessa - Wilma Westebring - Brinkman

Succesvol eerste dekseizoen Macho Polo

Afgelopen seizoen zijn 8 merries middels KI geïnsemineerd, 5 Groningers, een Gelderse, een NRPS en een AES. 

Macho heeft gelukkig goed sperma en de meeste merries zijn in één keer drachtig geworden. We hopen dat dit op 1 oktober nog zo blijkt te zijn!

Het eerste veulen wordt eind maart verwacht, uit modelmerrie Hesta van de familie Kalk! Dit veulen is voor ons speciaal omdat, als alles goed gaat, het onze eerste nakomeling uit onze eigen gefokte dekhengst is.

We zijn héél erg benieuwd naar de nafok van onze hengst uit de andere groninger en niet groninger merries!!

Vlagtwedde Landbouwbeurs !

De eerste foto's van de fotoshoot met trouwjurk zijn klaar !!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aanstaande zondag 6 juli zal Macho gereden worden tijdens de landbouwbeurs te Vlagtwedde.

Spannend, dit wordt zijn eerste ritje op vreemd terrein.

https://www.facebook.com/vlagtwedderlandbouwbeurs?fref=ts

________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

Inmiddels zijn er 3 merries in de eerste cyclus drachtig !

2 groningermerries en een KWPN'er (gelders)

Nummer 4 wordt vandaag geinsemineerd!

_______________________________________________________________________________________________________________________

Het was spannend en indrukwekkend tussen de aanspanningen en op het buitenterrein maar Macho Polo heeft zich van zijn beste kant laten zien tijdens CH Ansen op 18 mei !

Hesta drachtig van Macho !!

Volgend jaar eind maart verwachten we het eerste veulen van Macho polo.

De paardenkrant 02-05-2013

Zaterdag 18 mei 2013 is Macho Polo te bezichtigen 

bij CH Ansen van Hengstenhouderij de Schoone Weide !

Zaterdag 27 april is Macho aanwezig bij Hengstenshow 't Oosterzand in Oldekerk.

Dagblad van het Noorden 17-04-2013

Nieuws

 

04-04-2013: Een Groninger dekhengst erbij!

 

Kunnen we dit jaar een nieuwe Groninger dekhengst toevoegen aan ons hengstenbestand? Die vraag hield vele liefhebbers bezig sinds de jury op onze hengstenkeuring van 16 februari twee jonge hengsten aanwees voor de volgende stap in de keuringsprocedure. Na een spannnende periode van wachten, is de uitslag eindelijk bekend: we mogen Macho Polo begroeten als goedgekeurde Groninger dekhengst!

Op de hengstenkeuring van 16 feburari in Laag-Soeren waren verschillende nieuw te keuren hengsten aanwezig. Onder toeziend oog van het publiek wees de jury de twee driejarige hengsten Bram (v. Beno) en Macho Polo (v. Gerlinus) aan voor de volgende stap in de keuringsprocedure. De hengsten gingen vervolgens naar de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht voor een klinisch onderzoek, röntgenologisch onderzoek, spermaonderzoek en een onderzoek naar cornage. We zijn blij u te kunnen melden dat we de hengst Macho Polo als goedgekeurde Groninger dekhengst mogen begroeten. De hengst Bram bleek helaas niet te kunnen voldoen aan de eisen die in ons keuringsreglement zijn opgenomen.

We bedanken de eigenaren van beide hengsten voor hun inzet voor de vereniging en het Groninger paard. Behoud van ons geliefde ras is alleen mogelijk dankzij de betrokkenheid van enthousiaste liefhebbers.

 

 


Foto (Esmee Blom): de nieuw goedkeurde Groninger hengst Macho Polo (v. Gerlinus)

 

De Schakel 04-04-2013

5 april

Macho Polo goedgekeurd voor stamboek Het Groninger Paard

12 maart

Faculteit Diergeneeskunde Utrecht

Spermaonderzoek

Cornageonderzoek

Klinische keuring

Röntgenologische keuring

18 februari 2013 Hengstenkeuring Laag - Soeren

Macho voorlopig goedgekeurd door stamboek

Liefhebber & fokker van

Groninger Paarden

& kleinschalige pensionstal

Stal Vredenheim

Vredenheimseweg 9
9444 XG Grolloo

Kvk: 71978038
BTW nummer: NL194302908B01
Wilma : 06-52090634
wilma@stal-vredenheim.nl
Mogelijk gemaakt door Webnode