Texelien

 
Texelien stond al een tijdje te koop. In Gouda bij Annemarie Lemmens. 
Ik had haar al heel erg vaak voorbij zien komen maar kende ook de verhalen omtrent Texelien. Daarnaast was mijn vader ernstig ziek en hadden we andere dingen aan ons hoofd. 
 
Maar in mijn hoofd zag ik het al helemaal voor mij, het mooie zware groninger type x onze eigen Macho Polo. 
Daar moest nog iets heel moois uitkomen. Het enige nadeel was dat ze echt een tank is en niet heel veel kend(e). 
 
We hebben haar eind 2014 opgezocht, gekocht en gelijk meegenomen, mijn vader is nog mee geweest. Een spannedje rit terug naar Vredenheim. Op de heenweg waren we eerst bij Indira wezen kijken in Stroe, daar zag mijn vader meer in.
 
Eenmaal op Vredenheim heeft Texelien echt moeten wennen en dit heeft wel even geduurd. Ze was gelijk in 2015 geinsemineerd en drachtig bevonden van Macho Polo. Maar helaas moesten we aan het einde van het dekseizoen constateren dat ze gust was. 
 
In 2016 wederom een poging gedaan en ze was vrij snel drachtig. In 2017 op 27 maart was daar dan eindelijk het lang verwachtte Macho veulen uit Texelien. Een kopie van moeders qua bouw en uiterlijk. 
 
Met enige huivering het duo opgegeven voor de regionale keuring in Tolbert. Zwetende handjes want inmiddels was Max al dik 2 maand en hij was niet bepaald klein uitgevallen. Ze hebben het super gedaan op de Regionale keuring maar ook op de Nationale keuring. Beide keuringen dagkampioen dus ook beide Nationaal Kampioen! Het jaar daarvoor was Maico uit Indira beste hengstveulen van de Nationale Keuring. Wat had ik het leuk gevonden als mijn vader hier ook bij had kunnen zijn. 
 
Texelien verwacht in 2018 een veulen van Maistro Polo. 
We hopen nog altijd op een merrie veulen van Macho uit 1 van onze merries maar tot op heden alleen hengstveulens. 
 
Texelien is inmiddels lang en breed aan haar nieuwe onderkomen gewend en dikke maatjes met Odessa en Indira. 
 

November 2015, daar is ze dan de mooie merrie Texlien. Ik zeg een echte Groninger maar vader zegt een echt basis paard ! 

Hoe dan ook je kunt letterlijk en figuurlijk niet om deze beelschone inmiddels 19 jarige dame heen. 

In het verleden heeft ze een aantal veulens gehad, het eerste jaar op Stal Vredenheim is ze gust gebleven en in 2017 heeft ze een prachtig hengstveulen van Macho Polo gegeven. Ze is op moment drachtig van Macho zijn goedgekeurde zoon Maistro Polo.  

Liefhebber & fokker van

Groninger Paarden

& kleinschalige pensionstal