Dekvoorwaarden & Dekgeld

We hebben een aantal porties rietjes beschikbaar voor diepvries inseminatie. 

Hierin behouden wij zelf de keuze welke merrie hier wel en niet voor in aanmerking komt. 

Wil je graag een mini machoootje via diepvries stuur dan een mail met afstamming en foto van je merrie na naar:  wilmabrinkman@hotmail.com  o.v.v. Macho Polo 

Kosten per portie

1ste portie € 350,-

2de portie € 250,-

3de portie € 200,-

Kosten verzending dv sperma via Hippo Express 60 euro per keer, kosten merriehouder. 

Mindy van Vredenheim

geboren van diepvriesinseminatie Macho Polo 

 

 

Macho dekt middels K.I.

Voor 2016 gelden de volgende dekvoorwoorden en prijzen:

Dekgeld € 450,- excl.BTW, verzendkosten, stallingskosten dekstation en inseminatie kosten bij versturen.

Bij gust 40% retour of in het volgend dekseizoen tegen  betaling van € 100,- opnieuw laten dekken. Bij gust dient de merriehouder een gustverklaring van de dierenarts af geven aan Wilma Brinkman voor 1 oktober van dat jaar.

Het dekseizoen loopt van april tot september.

Er zijn 3 mogelijkheden om uw merrie te laten insemineren:

1)   Het is mogelijk om met de merrie naar Dekstation Henswoude te Oldeboorn te komen en daar gelijk het verse sperma te laten insemineren. Deze mogelijkheid gaat onze voorkeur naar uit aangezien de merrie vers (onverdund) sperma geinsemineerd krijgt. Dit vergroot het slagingspercentage aanzienlijk. Het sperma wordt direct na het opvangen gezeefd en geinsemineerd. In overleg met Dekstation Henswoude kan uw merrie ook enkele dagen verblijven op het dekstation. Onkosten van dit pension worden aan Henswoude betaald.

2)   Is dit niet mogelijk dan wordt het sperma per koerier verzonden naar het gewenste adres in de buurt van de merriehouder. Daar dient de merriehouder zelf het sperma te laten insemineren. De kosten voor het verzenden en het insemineren zijn voor rekening van de merriehouder. De kosten van het verzenden zijn: € 26,- excl. btw per zending. De kosten voor het insemineren zijn op te vragen bij uw eigen dierenarts of bij een hengstenstation in de buurt.

3)   Het dekstation komt, indien de afstand haalbaar is, dit besluit het dekstation zelf, onbeperkt bij u aan huis het sperma insemineren. De kosten zijn éénmalig € 100,-. Hiervoor komen zo vaak als nodig is langs om de merrie te insemineren.

Het dekgeld en eventuele overige kosten dienen binnen 14 dagen na facturatie te worden voldaan.

De hengstenhouder/het dekstation dient tijdig op de hoogte te worden gebracht van het tijdstip van de te verwachte eisprong. Indien mogelijk 1 of 2 dagen in het voren en anders voor 9 uur dezelfde dag.

Kosten die voortkomen uit te laat afbellen van de merriehouder zullen worden doorberekend.

Tip/ Advies: 

Wij gaan er van uit dat u of uw veearts de merrie goed begeleid. Onder deze drachtigheidsbegeleiding gaan wij er vanuit dat de merrie regelmatig gescand wordt, dit om overmatige inseminatie of onnodige inseminatie te voorkomen. Vraag uw veearts naar de juiste gang van zaken en laat de merrie eventueel voor dat u begint met denken checken op: of de baarmoeder schoon is, er geen cyste in de baarmoeder aanwezig zijn en hoe ver de cycles is om het juiste moment van inseminieren te bepalen.
Een goede voorbereiding is het halve werk!
Het komt wel eens voor dat een merrie niet over de vloeistof kan waarmee het sperma verdund wordt i.v.m. houdbaarheid voor verzending. Wij adviseren u dan om met de merrie bij de hengstenhouder te komen zodat er vers onverdund gezeefd sperma rechtstreeks geinsemineerd kan worden. De merrie kan gedurende de cycles bij de hengstenboer blijven staan. Voor vragen en/of opmerkingen over dit onderwerp, neem gerust contact met ons op. 

 

Liefhebber & fokker van

Groninger Paarden

& kleinschalige pensionstal