Ter Dekking aangeboden:

Maximus van Vredenheim

Afstamming: Macho Polo x Test

Geboortedatum: 27-03-2017

Ras: Groninger Paard

Stamboek: IHW (International Heavy Warmblood) 

Stokmaat: 1.70m  Pijpomvang: 24   Borstomvang: 1.94  (op 3 jarige leeftijd)

Beschikbaar via:  KI

Max stamt af van de inmiddels naar Amerika verkochte Groninger hengst Macho Polo. Macho heeft in zijn tijd in de Nederland prachtige nakomelingen gebracht, was ZZ licht dressuur en was meerdere keren Nationaal Kampioen en Publiekskampioen. Macho zijn veelzijdigheid had hij van zijn vader Gerlinus, naast familiepaard had hij ook een springcarrière op het hoogst landelijke niveau en werd hij tot het einde nog aangespannen gereden. Zijn vader Legaat heeft veel goede karakters voorgebracht in de fokkerij. Legaat was een Marco Polo, één van de belangrijkste hengsten in de Nederlandse fokkerij. Aan moederskant de brave merrielijn van Onno S ook veelzijdig en nuchter. Moeder Odessa heeft veel betekend voor de fokkerij binnen het Groninger Paard.

Max zijn moeder was Texelien, een prachtige type, modelmerrie met veel beweging. Op oudere leeftijd nog twee keer op rij Nationaal Kampioen. Texelien komt uit de Pools – Oldenburger lijn van Test. Welke van vaders kant uit dezelfde bloedvoering komt als de Stamvader van de Groningers, Gambo.

Max mocht als veulen het Regionaal en Nationaal kampioenschap op zijn naam schrijven. Hij staat goed in het Groninger type (8), is sterk gebouwd en heeft ruime gangen waarin hij in de draf uitblinkt (8).  Röntgenologisch en klinisch goedgekeurd.

Maximus is goedgekeurd bij het IHW en staat ter dekking bij Hengstenhouderij De Schoone Weide te Ansen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Wilma Brinkman: 06-52090634

 

Maximus van Vredenheim

Max is geboren op 27 maart 2017 uit modelmerrie Texelien (v. Test). Zijn moeder is in 2017 en 2018 Nationaal Kampioen geworden bij de fokkerijdagen van Vereniging Het Groninger Paard. Vader  Macho Polo  (v. Onno S)  is in 2016 verhuisd naar Amerika, na een aantal succesvolle dekseizoenen en goede prestaties in de dressuursport is hij op 6 jarige leeftijd verkocht. Gelukkig lopen een aantal beste nakomelingen van hem rond waaronder de goedgekeurde Groninger hengst Maistro Polo. Maximus komt voort uit Macho's laatste deksezoen. 
 
Max werd in 2017 op de veulenkeuringen Regionaal en Nationaalkampioen. Hij danste door de ring en hier konden we al zien dat hij uit zou groeien tot een prachtige hengst. 
 
 
 
 
Foto's gemaakt door: Claudia Dermois Fotografie 

Foto's van Max als veulen

Liefhebber & fokker van

Groninger Paarden

& kleinschalige pensionstal