Ambassadeur, paradepaardje, boegbeeld. Superlatieven te over voor Macho Polo, de Groninger kampioenshengst van stal Vredenheim in Rolde.

Macho Polo is een exponent van het oer-Groninger paardenras. Dekhengst en dressuurpaard. Tweevoudig Nederlands kampioen bij de hengstenkeuring en onder ruiter Hergen van Hall (zoon van dijkgraaf Alfred van Hall) prima presterend in de ring. Dat blijft niet onopgemerkt. 

Moeilijke beslissing
De Amerikaanse stal Sunrise Farms Sport Horses in Florida heeft Macho Polo gekocht. 'Het was een moeilijke beslissing voor ons maar voor deze Groninger hengst een 'once in a lifetime opportunity, waar we als eigenaren en stamboek erg trots op mogen zijn', zegt Wilma Brinkman van stal Vredenheim. 

Macho Polo heeft heeft dit jaar 17 merries gedekt en is 4 jaar beschikbaar geweest voor de dekdienst van het Groninger paard.  

Een hele mooie quote van Harm Migchels:
Een goed fokkende hengst steekt de oceaan over en wordt in Amerika ambassadeur voor het Gron.Paard. Eigenlijk is hier sprake van alleen maar winst. De Drentse handelsgeest zal er ongetwijfeld voor gezorgd hebben dat er geen verlies is geleden en daarnaast begon hij binnenkort z'n eventuele toekomstige zoons in de weg te staan. Een goed fokkende en veterinair zeer gezonde hengst heb je zomaar niet weer terug en dat geld zowel voor de fam. Brinkman als voor het Gron. Paard. Een verlies dat door prachtige herinneringen vergoed zal worden. Succes toegewenst met de volgende stappen op het pad der paardenfokkerij.

Macho Polo - Groninger dekhengst

Macho is op 11 april 2010 geboren op stal Vredenheim in Grolloo.  Op de Regionale veulenkeuring in Vlagtwedde stond hij aan kop met een eerste premie. Aansluitend op dit debuut gingen we enige tijd later richting Wenum Wiesel voor de Nationale veulenkeuring. Wederom stond hij vooraan in de rij, later op de dag werd hij ook Dagkampioen bij de veulens!

Na 2 jaar opfok is hij in september 2012 weer terug gekomen op stal Vredenheim. Op zijn laatste opfokadres waren ze zeer content met zijn goede en rustige karakter. Hij fungeerde dan ook als begeleiding van andere jonge paarden die naar stal moesten. Na het nodige knip, scheer en poetswerk en een goede training van Marieke Kalk was hij klaargestoomd voor de Hengstenkeuring in februari 2013 in Laag Soeren. Deze keuring was wat aan de vroege kant voor Macho, aangezien hij alleen de hoogte in ging en "nog" niet de breedte in. Toch was de jury ruim overtuigd en met grote blijdschap ontvingen we de uitslag dat hij voorlopig was goedgekeurd. Op naar Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Een hele belevenis voor zowel paard als begeleiding. Na een spannende 3 weken was het officieel! Macho Polo mag gaan dekken en voor nakomelingen gaan zorgen!

 

Macho is in 2013 goedgekeurd voor het Groningerstamboek.

Macho Polo stamt af van de inmiddels overleden Legaat zoon - Gerlinus,welke op zijn beurt weer de kleinzoon is Marco Polo, een van de belangrijkste hengsten in de Nederlandse fokkerij. Gerlinus was naast dekhengst ook voornamelijk een "familiepaard". Na een springcariëre op het hoogste landelijke niveau, werd hij tot het einde nog regelmatig aangespannen gebruikt tijdens tochtjes.

Zijn moeder is de Modelmerrie en Nationaal Kampioen: Odessa v. Onno S. Zij is in de dressuursport uitgebracht op Z1 niveau onder amazone Dadette Flokstra.

Toen Macho Polo nog een veulen was werden zijn kwaliteiten al opgemerkt. Op zowel de regionale als de nationale keuring kreeg hij de kampioenslinten omgehangen. Macho Polo is een royale Groninger hengst met een rijtypisch model. Zijn stokmaat is 1.67m.

Hij werd op de hengstenkeuring geroemd om zijn goedgevormde bovenlijn en schouderpartij. Hij combineert dit met 3 goede gangen en een super karakter! Marieke Kalk heeft Macho Polo inmiddels zonder enige problemen zadelmak gemaakt en hij toont heel veel bereidheid om te werken.

Hij zal rustig doorgetraind gaan worden, door Aafke Sinnige - Brinkman, om volgend jaar zijn kwaliteiten in de sport te gaan tonen. Eén van de kenmerken van het Groninger ras is hun veelzijdigheid en Macho Polo zal dan ook op alle fronten ingezet worden! Hij zal, na een dressuurmatige basis, ook opgeleid gaan worden voor de springsport, samengestelde sport en aangespannen gebruikt gaan worden.

Deze prachtige Groninger hengst is beschikbaar via K.I.

 

Liefhebber & fokker van

Groninger Paarden

& kleinschalige pensionstal