Odessa (1999)

Odessa is de moeder van Macho Polo.

Odessa is als 8 jarige in 2007 bij ons gekomen. Als veulen werd ze in 1999 al Veulenkampioen. Op 3 jarige leeftijd regionaal dagkampioen en ook tijdens de Nationale keuring in Woudenberg kreeg ze de eerste premie.Op 4 jarige leeftijd regionaal weer een eerste premie en in Woudenberg bij het Nationaal Kampioenschap werd ze Dagkampioen bij de Modelmerries.

Odessa was betuigd toen ze bij ons kwam en ze heeft nog even voor de kargelopen voordat ze in haar 1998 haar eerste veulen bij ons kreeg. Toen Odessa bij ons kwam was ze L1. Dadette Flokstra heeft haar naar de Z1 toegereden. Tussendoor werd in 2010 Macho Polo geboren. Tussen het moeder zijn en de wedstrijden door zijn we eerst naar Vlagwedde gereisd voor de  keuring.

Macho stond op kop met een eerste premie. Odessa ook aan kop bij de Modelmerries en ze mocht ook het kampioenslint omhangen. In de gebruikersproeven werd ze tweede. Vervolgens op naar Wenum Wiesel voor de Nationale keuring. Macho mocht weer voor aan staan bij de hengstveulens en werd ook nog eens verrassend Dagkampioen. In de zadelrubriek werd Odessa eerste van de 11 Groninger paarden welke in de ring hun kunsten vertoonden. Een mooie prestatie en een kroon op het werk van Dadette Flokstra ! In 2013 werd ze tweede in de zadelrubriek regionaal achter de mooie merrie Brigitta. 

In 2014 met 5 week oud veulen aan de voet van landos af hvarre mocht Odessa weer de zadelrubriek betreden. Dit jaar eindigde ze wel op kop. Ook Nationaal mocht ze de zadelrubriek op haar naam schrijven. Ook op Horse event 2014 in Deurne heeft ze laten zien dat zij en het groningerpaard wel degelijk in de dressuurring thuis horen. 

In de jaren daarna heeft ze altijd nog op hoogniveau in de dressuurring gelopen, deelgenomen aan carrousel, oefencrosen en vooral lekker veel buitenrijden. Dat allemaal tussen het drachtig zijn en veulenen door. Odessa heeft zich inmiddels meer dan bewezen met 7 nakomelingen waarvan 6 eerst premie veulens, 2 goedgekeurde dekhengsten en haar predicaten model en preferent. Momenteel wordt ze recreatief gereden, tot en met 2017 was ze nog geregeld in de dressuurring of showring te vinden. Helaas is ze in 2017 niet drachtig geworden. We hopen in de toekomst toch nog een paar veulens uit haar te kunnen fokken. 

Liefhebber & fokker van

Groninger Paarden

& kleinschalige pensionstal